Vad är en damm?

En ring av deg gjord på kikärtsmjöl (glutenfritt) placeras på kroppen och skapar på så sätt en damm.


Dammen fylls upp med en kombination av olja och örter.


Oljan värms försiktigt upp till ungefär 40 grader, vilket gör att örterna verkar genom huden.


Den här dammen kan placeras på olika ställen på kroppen beroende på vad man vill åtgärda. 


Adrenaldam


Bra för: vid sömnstörningar, oro, energibrist, upplevd stress och andra känslomässiga obalanser. Hormonella besvär som mensvärk, PMS och klimakteriebesvär.


Behandling: Du ligger på mage och dammen placeras på ryggen kring njurar och binjurar för att minska utsöndring av stresshormonerna och balanserar även den kvinnliga hormonproduktionen.Efter behandlingen: Boka gärna in besöket så att du har möjlighet att ta det lugnt några timmar efter besöket.


Behandlingstid: ca 60 - 90 min

Urovasti


Bra för: oro, ångest och astma, stärkande för lungor och hjärta.


Behandling: Du ligger på rygg och dammen placeras på bröstet.Efter behandlingen: Boka gärna in besöket så att du har möjlighet att ta det lugnt några timmar efter besöket.


Behandlingstid: ca 60 - 90 min

Jointdam


Bra för: lindrar värk i leder, kan hjälpa vid frozen shoulder.Behandling: Dammen placeras på det stället på kroppen där du har ont, på leden eller i närheten av leden.Efter behandlingen: Boka gärna in besöket så att du har möjlighet att ta det lugnt några timmar efter besöket.


Behandlingstid: ca 60 - 90 min

Thyreodam


Bra för: sköldkörtelns funktionBehandling: Du ligger på rygg och dammen placeras på nedre delen av halsens framsida.Efter behandlingen: Boka gärna in besöket så att du har möjlighet att ta det lugnt några timmar efter besöket.


Behandlingstid: ca 60 - 90 min

Greeva Basti


Bra för: smärta/spänd nacke (exempelvis pga datorarbete)


Behandling:  Du ligger på mage och dammen placeras på nedre delen av nackens baksida.Efter behandlingen: Boka gärna in besöket så att du har möjlighet att ta det lugnt några timmar efter besöket.


Behandlingstid: ca 60 - 90 min